Wie mag welke data zien in het Railinformatie Portaal?

Veelgestelde vraag

Interne ProRail medewerkers hebben direct toegang tot het Railinformatie Portaal vanaf hun werkplek en met een ProRail account. Andere gebruikers (door ProRail erkende aannemer, ingenieursbureau of vervoerder) moeten een account aanvragen en kunnen deels geautoriseerd zijn de beschikbare data van het Railinformatie Portaal te raadplegen. Zie ook 'Toegang Railinformatie Portaal' onder het menu-item ‘Support’.

Toegang aanvragen:

  • Interne ProRail medewerkers hebben direct toegang tot het Informatieportaal met het ProRail account.
  • Andere gebruikers (erkend als partner of leverancier van ProRail) moeten een account aanvragen (de verwerkingstijd is enkele werkdagen).
  • Account aanvragen voor het Informatieportaal, zie hieronder.
  • Meer over de erkenningsregeling van ProRail, zie hieronder.

Autorisaties:

Er worden autorisaties afgegeven in de volgende rollen waarvoor verschillende autorisatieregels gelden:

  • Onderhoudsaannemer - Bepaalde collecties en delen van data zijn alleen toegankelijk t.a.v. het contractgebied waar de onderaannemer verantwoordelijk is zoals bijv.: alleen storingen van het eigen contractgebied zijn zichtbaar andere storingen niet.
  • Projectaannemer - Bepaalde collecties en data zijn niet beschikbaar. Zo heeft deze rol geen toegang tot de datacollectie Storingen. Ingenieursbureau - Bepaalde collecties en data zijn niet beschikbaar. Zo heeft deze rol geen toegang tot de datacollectie Storingen.
  • Derden - Bepaalde collecties en data zijn niet beschikbaar. Zo heeft deze rol geen toegang tot de datacollectie Storingen.

In het profiel waarmee is ingelogd in het Informatieportaal zal de rol zichtbaar worden (dit staat op de planning om ontwikkeld te worden).

Meer over:

Heb je een vraag?

Waar je ook een vraag over hebt, wij helpen je verder. Vul het formulier in, klik op verzenden en wij geven binnen vierentwintig uur antwoord!