Informatieportaal Spoordata

Medewerkers van ProRail en een door ProRail erkende aannemer, ingenieursbureau of vervoerder, kunnen gratis, 24x7 en op elk apparaat  gebruik maken van het Informatieportaal SpoorData.

Toegang aanvragen
Interne ProRail medewerkers hebben direct toegang tot het Informatieportaal vanaf hun werkplek en met een ProRail account.
Andere gebruikers (erkend als partner of leverancier van ProRail) moeten een account aanvragen (de verwerkingstijd is enkele werkdagen).

Account aanvragen voor het Informatieportaal

Meer over de erkenningsregeling van ProRail

Autorisaties
Er worden autorisaties afgegeven in de volgende rollen waarvoor verschillende autorisatieregels gelden:

  • Onderhoudsaannemer - Bepaalde collecties en delen van data zijn alleen toegankelijk t.a.v. het contractgebied waar de onderaannemer verantwoordelijk is, zoals bijv.: alleen storingen van het eigen contractgebied zijn zichtbaar, andere storingen niet.
  • Projectaannemer - Bepaalde collecties en data zijn niet beschikbaar. Zo heeft deze rol geen toegang tot de datacollectie Storingen.
  • Ingenieursbureau - Bepaalde collecties en data zijn niet beschikbaar. Zo heeft deze rol geen toegang tot de datacollectie Storingen.
  • Derden - Bepaalde collecties en data zijn niet beschikbaar. Zo heeft deze rol geen toegang tot de datacollectie Storingen.

In het profiel waarmee is ingelogd in het Informatieportaal zal de rol zichtbaar worden (dit staat op de planning om ontwikkeld te worden).