Waar vind ik BBK-bladen?

Veelgestelde vraag

BBK-bladen of ook wel basisbeheerkaarten kunnen gedownload worden m.b.v. het Informatieportaal. De bladen zijn beschikbaar als pdf, dgn en dwg.

Ga naar https://informatieportaal.spoordata.nl/#/home en klik op Tekeningen en documenten. Type bij Documentgroep "bbk" en klik op de link BBK Bladen (3563). Gebruik desnoods nog wat meer filters om de zoekresultaten te verkleinen. In het rechter gedeelte van het scherm kan je de bladen aanklikken en downloaden. Op dit moment (8-7-2021) is het niet mogelijk om van DGN of DWG meerdere bladen tegelijk (bulk) te downloaden. Helaas moet dat een voor een. Planning is dat dit in juli (gedeeltelijk) gereed komt. Bij grote hoeveelheden kan je (voor nu even) een beroep doen op helpdesk.spoordata@prorail.nl. Geef dan even aan om welke geocode het gaat, welke bladnummers of kilometreringen en het formaat (DGN of DWG).

Heb je een vraag?

Waar je ook een vraag over hebt, wij helpen je verder. Vul het formulier in, klik op verzenden en wij geven binnen vierentwintig uur antwoord!