SpoorData Marktdag
Betrouwbare informatie voor en door de branche

 

Welkom op de SpoorData Marktdag op 28 januari 2016!

Het doet ons plezier u straks te mogen verwelkomen op de SpoorData Marktdag, op 28 januari 2016 in het NS Trefpunt te Utrecht. Dit interactieve evenement belooft een dag vol inspiratie, kennis en netwerkmogelijkheden te worden voor iedereen die betrouwbare informatie over ons spoor gebruikt. Naast de interessante sprekers ontmoet u vertegenwoordigers van ProRail, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Inspectie Leefomgeving en Transport, ingenieursbureaus, projectaannemers en onderhoudsaannemers. Kortom: deze dag mag u niet missen.

Introductie

Het doel van het programma SpoorData is om alle partijen in de spoorsector te voorzien van juiste, volledige, actuele en toegankelijke informatie over onze spoorinfrastructuur. Om dat mogelijk te maken, realiseren we ingrijpende verbeteringen samen met onze partners. De eerste resultaten presenteren we op de SpoorData Marktdag. Nog belangrijker: wij laten ons graag inspireren door ideeën die u heeft om SpoorData in uw dagelijkse werk nog effectiever toe te passen. Alleen samen kunnen we het spoor beter maken.

Wat gaan we doen?

We starten met een plenair gedeelte over SpoorData. Onze sprekers gaan in op data als sleutel voor het verbeteren van de prestaties in de hele spoorsector. Vervolgens laat een topman uit een andere branche ons aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien hoe zijn organisatie met data-verbeteringen in de operatie realiseerde.

SpoorData Markt 

Er is in het programma alle tijd om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. De ondertitel van ons programma is niet voor niets ‘voor en door de spoorbranche’. Op de SpoorData Markt demonstreren we als spoorbranche een variëteit aan data- en technologische ontwikkelingen. Zij laten stuk voor stuk zien waarnaar we op weg zijn. De vakmensen op de markt maken de impact van goede data op de assetketen bij ontwerp, bouw en beheer van de infrastructuur inzichtelijk. Daarnaast demonstreren ze het effect van betrouwbare asset data op de logistieke keten, het plannen van de capaciteit en de be- en bijsturing van de treinenloop.

Hoe kunnen we samen de kwaliteit van informatie verbeteren en deze toegankelijk maken? Hoe kan data bijdragen aan het verbeteren van de prestaties van alle stakeholders die actief zijn op het spoor? U ervaart het op de SpoorData Markt.

 

ProRail SpoorData