Raildocs

Configuratiedata

RailDocs is het bronsysteem voor informatie over treinbeveiliging en treinbeheersing. ProRail medewerkers hebben standaard toegang tot deze applicatie. Werk je in opdracht van ProRail of een van de contractaannemers dan kan je toegang aanvragen.

Start Raildocs Vraag toegang aan

Een foto van een dwergsein.

RailDocs is het bronsysteem van verschillende spoorgegevens. RIGD-LOXIA beheert deze bron zorgvuldig en regelt het wijzigings- en configuratieproces samen met de betrokken partijen. Dit betekent dat wanneer er nieuwe gegevens beschikbaar komen deze altijd direct beschikbaar zijn in railDocs.

Standaard worden de tekeningen getoond die "vandaag" geldig zijn, maar er kan ook gekozen worden voor een dag uit het verleden of een dag in de toekomst. De getoonde tekeningen kunnen ook gefilterd worden op diverse meta-informatie; bijvoorbeeld per post of geocode. In het geval van OBE-tekeningen kan ook gefilterd worden op elementen die voorkomen op de tekening. Zo kan gezocht worden op bijvoorbeeld een wisselnummer of een overwegstraatnaam.

Ook de bedieningsvoorschriften kunnen direct op railDocs ingezien worden, zonder dat het hele bestand gedownload hoeft te worden. Op de BVS- en WVK-tekeningen aangebrachte hyperlinks zijn ook te volgen, waardoor makkelijk tussen aangrenzende tekeningen genavigeerd kan worden. Het vigerende bedieningsvoorschrift is via een vaste link beschikbaar, zodat altijd eenduidig is wat de actuele documentatie is.

Per tekening ontsluiten we een versieoverzicht met daarin alle gepubliceerde versies die in beheer zijn bij RIGD-LOXIA. Hiermee is het eenvoudig om de ontwikkeling die een tekening in de tijd heeft doorgemaakt in te zien.

Wilt u liever de oude versie van RailDocs gebruiken? Klik dan op onderstaande link.

Oude versie RailDocs.

Meer over:

Heb je een vraag?

Waar je ook een vraag over hebt, wij helpen je verder. Vul het formulier in, klik op verzenden en wij geven binnen vierentwintig uur antwoord!