Informatieportaal

Configuratiedata

Eenvoudig, altijd en overal de juiste data voorhanden. Het Informatieportaal SpoorData wil alle data t.a.v. fysieke objecten ontsluiten voor iedereen in de keten direct vanuit de bronsystemen. ProRail medewerkers hebben direct toegang tot deze applicatie. Werk je in opdracht van ProRail of een van de contract aannemers dan kan je toegang aanvragen.

Start Informatieportaal Vraag toegang aan

Een foto van een baanwerker die aan een wisselstang sleutelt.

Voor en door de branche

Het Informatieportaal Spoordata wordt gebouwd voor gebruikers die werkzaam zijn binnen de spoorbranche. Doel van het Informatieportaal is om de bedrijfsfuncties plannen, ontwerpen, bouwen, beheren en besturen te voorzien van direct bruikbare informatie over assets middels één ingang naar alle beschikbare asset data. Deze informatie wordt gecombineerd aangeboden, in te stellen naar de behoefte van de gebruiker. Het portaal is op elk apparaat te gebruiken; op desktop, tablet en mobiel.

Gefaseerde oplevering & Continu verbeteren

Het Informatieportaal wordt gefaseerd opgeleverd waarbij in iedere fase nieuwe data(collecties) en functionaliteiten worden toegevoegd met als doel gebruikers zo optimaal mogelijk te bedienen.

Als eerste is sinds januari 2017 de fysieke data en storingsdata uit SAP EAM beschikbaar gesteld, evenals de documentatie uit SAP PLM en een groot gedeelte van de documentatie uit railDocs. In een later stadium zal ook conditie-, onderhouds-  en prestatiedata worden gepresenteerd via het Informatieportaal evenals informatie uit bronnen als de Rail Infra Catalogus en verschillende SharePoint sites zoals bijvoorbeeld de BBK tekeningen.

Op de planning staan ook functies als het kunnnen instellen van het Informatieportaal naar persoonlijke voorkeuren en (selecties van) data op eenvoudige wijze kunnen exporteren, printen en bewaren. Verder wordt de zoekfunctie van het Informatieportaal continu verbeterd evenals de weergave van data op de kaart.

Meer over:

Achterstand actualiteit geo-informatieproducten

Het kan je zijn opgevallen dat de actualiteit van onze geo-informatieproducten - zoals RailMaps, de basisbeheerkaart (BBK) en mapservices - niet is zoals je die van ons gewend bent.

Bekijk het volledige nieuwsbericht

Heb je een vraag?

Waar je ook een vraag over hebt, wij helpen je verder. Vul het formulier in, klik op verzenden en wij geven binnen vierentwintig uur antwoord!