Informatieportaal SpoorData, export informatie mogelijk


Sinds februari van dit jaar is het Informatieportaal.Spoordata.nl in de lucht. Via één ingang (zie de rode knop op de homepage op deze site) kun je eenvoudig gecombineerde informatie over bijvoorbeeld seinen, wissels, overwegen en andere assets vinden. Op dit moment kun je er fysieke configuratiedata, de locatie, tekeningen, documenten en storingsinformatie van assets vinden. Het portaal is ook toegankelijk via mobiele apparatuur, zoals tablet of telefoon. Erg handig als je buiten aan het spoor werkt en iets wilt weten over een spoorobject. Veel gebruikers hebben inmiddels hun weg naar het Informatieportaal weten te vinden. 

Wensen geïnventariseerd

Stap voor stap voegen we nieuwe mogelijkheden en nieuwe informatie toe aan het portaal. Daarbij stellen we de wensen van de gebruikers centraal. Via een enquête hebben we vanuit diverse gebruikersgroepen input gekregen wat zij verder verbeterd willen hebben. Enkele daarvan zijn meteen opgepakt, andere staan nog gepland.

Exporteren informatie is nu mogelijk

Wat we nu mogelijk hebben gemaakt is dat je informatie op basis van je zoekresultaten kan exporteren. De export kan direct in Excel worden geopend zodat je deze zelf kunt bewerken. Ook is het nu mogelijk om je eigen zoekopdracht te bewaren. Zo hoef je niet iedere keer dezelfde selectie en filtering toe te passen maar kun je direct naar de door jou veel gebruikte informatie gaan.Daarnaast is er hard gewerkt aan verbetering van de performance met merkbaar resultaat. 

Wat komt er nog aan

Belangrijkste toevoeging die aangegeven is door de gebruiker en dan ook met stip op ons lijstje staat is het zoeken vanuit de kaartweergave. Inmiddels wordt hier door het ontwikkelteam volop aan gebouwd. Voor het einde van het jaar is dit gereed.
Naast functionaliteit wordt ook gewerkt aan het uitbreiden van de data. De eerstvolgende asset collectie die wordt opgenomen bevat informatie over geulen, kabels en leidingen uit de GIL (Geulinhoudslijsten). Deze informatie wordt gecombineerd weergegeven met de tekeningen uit SAP.  

Ervaar het nu zelf

Al met al voldoende reden om informatieportaal.spoordata.nl te gaan bezoeken en ontdekken. En……… laat gerust weten wat je ervan vindt! Want samen met jou willen we continue werken aan een steeds beter informatieportaal ter ondersteuning van je werkzaamheden.
Mogelijk gemaakt door verbeterprogramma SpoorData
Dit is één van verbeterinitiatieven van het programma SpoorData. Dit programma heeft tot doel om informatie over de spoorinfrastructuur betrouwbaar en toegankelijk te maken voor de spoorbranche. Kijk voor meer verbeterinitiatieven van het programma SpoorData op www.spoordata.nl

Media